Wij onderzoeken of de Wet natuurbescherming van toepassing is op uw project.

Wij onderscheiden ons door in de quickscan-fase duidelijkheid te scheppen, door mogelijke flora en fauna uit te sluiten dan wel aan te tonen. In sommige gevallen is nader onderzoek nodig en eventueel een ontheffing van de Wet natuurbescherming. Als het aan ons ligt weet u snel waar u aan toe bent en wat de mogelijke stappen zijn om uw project te voltooien.

Lees meer

Vleermuizen en broedvogels

Bij gebouwen worden regelmatig vleermuizen of broedvogels aangetroffen. Hiervoor zijn compenserende en mitigerende maatregelen verplicht. Wij staan bekend om praktische oplossingen. Om u goed van dienst te zijn maken wij gebruik van de meest recente onderzoekstechnieken, jurisprudentie en wetenschappelijke onderbouwingen. Daarnaast adviseren wij in proactieve communicatie met de omgeving. De nazorg bestaat uit ecologische werkprotocollen en ecologische begeleiding. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over handhavers die uw project kunnen stilleggen.

Lees minder

Bij gebouwen worden regelmatig vleermuizen of broedvogels aangetroffen. Hiervoor zijn compenserende en mitigerende maatregelen verplicht.

Voor de sloop van het zwembad van Almere Haven verzorgde wij compenserende maatregelen. Vier kraamkasten voor de gewone dwergvleermuis werden in de nabije omgeving van het zwembad opgehangen.

© Dresme & van der Valk 2016-2021 ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN